Vad är Figys skoltidning och inte?

På Finnvedens Gymnasium finns det en grupp skrivarintresserade elever som får stöd av personal att driva en webbtidning med artiklar om skolan och med ämnen som kan intressera övriga elever, vilka är målgruppen. Vi är en del av tävlingen Webbstjärnan och jobbar därför med etiska frågor och Internet som en del av utbildningen för de som skriver. Det är en munter och dedikerad skara som bidrar med olika texter varje vecka. Alla på skolan får skicka in bidrag och vårt mål är att alla elever någon gång ska ha provat att skriva något till oss. Skoltidningen Uggleposten är ett programöverskridande projekt för att visa unga hur man jobbar med webb, layout och skrivande.

Vi personal från skolan vill med detta säga vad Figys skoltidning är och inte är, då vi är rädda att vi utifrån den debatt som blossat upp, kommer förväxlas med det s.k. Spexbladet som är ett sponsrat reklamblad med texter producerade av en annan grupp elever på skolan än de som jobbar med skoltidningen Uggleposten.

Har du klickat dig hit i väntan på att få se Spexbladet så har du tyvärr kommit fel, men jag hoppas att 999 till gör samma lätta misstag då exempelvis SVT refererar till Spexbladet som en skoltidning (Tack VN som skrev rätt!). En av lärarna har lovat göra pannkakor till oss den dag då vi når 1000 besökare…

Passa gärna på att läsa någon av våra artiklar när du ändå är här… Eleverna gör ett mycket bra arbete som vi är stolta över att få vara en del av.

/Lärarna i Uggleposten