A Blast From the Past – The Legend Of Zelda ALTTP

The Legend Of Zelda - A Link To The Past
The Legend Of Zelda - A Link To The Past

TLOZelda – A Link To The Past var ett actionäventyr till Super Nintendot gjort av Nintendos ledande producent inom zelda Shigeru Miyamoto och musiken till spelet var skapad av Koji Kondo.

Shigeru Miyamoto
Shigeru Miyamoto

Spelet var ett 2d actionäventyr som utspelar sig i det magiska landet Hyrule som har ett ganska simpelt mål att rädda de 7 kvinnnorna som härstammar från dem 7 vise männen och till din hjälp så har du ett svärd, en sköld och en massa andra saker, men det är inte alltid lika enkelt som det verkar utan det är ofta ett pussel eller två och att du kanske behöver specifika saker för att klara spelet.

Huvudpersonen i spelet är Link en grönklädd kille som bor i landet Hyrule, Link är den valda hjälten i dom flesta spelen i serien, han bor med sin farbror i ett hus utanför slottet. De bor i ett land där kungen har blivit eliminerad av den onda trollkarlen Agahnim som vill öppna porten emellan den mörka och ljusa världen för att rädda Ganon den onda härskaren, prinsessan Zelda ber då Link efter hjälp genom telepati.

Spelet börjar med att Link väcks up i sin säng av en röst som ber om hans hjälp. Rösten som Link vaknade av var prinsessan Zeldas röst, och hon bad Link att hjälpa henna eftersom hon hade blivit fängslad i fängelsehålan i slottet. Link blir beordrad av sin farbror att stanna i huset medan hans farbror går till slottet. Link går emot slottet i regnet för att hitta henne även efter hans farbror sa att han inte skulle gå ut ur huset. På vägen till slottet möter Link sin döende Farbror som ger sitt svärd och sin sköld till Link. Link fortsätter in i slottet och när han kommer längre in möts han av två soldater. Alla soldaterna har blivit förhäxade av Agahnim som försöker öppna upp porten mellan mörkrets och ljusets värld. Link blir då tvungen att döda soldaterna och fortsätta in i slottet.

När han kommer till  Zelda blir han attackerad av en soldat med nån sorts spikklubba. Han dödar soldaten och räddar Zelda. Hon talar om för Link att Agahnim skickar iväg de sju kvinnorna som härstammar ifrån de sju vise männen som stängde porten emellan ljusets och mörkrets värld som kvinnorna nu håller stängd, och att Zelda är den sista av dessa kvinnorna. Link tar då Zelda till kyrkan som det finns en tunnel ifrån slottet till och nu är prinsessan i säkerhet för ett tag. Link börjar då sitt äventyr i både mörkrets och ljusets värld för att hjälpa dessa Sju kvinnorna.

Jag tycker att spelet är väldigt bra för jag gillar designen på alla tempel i spelet och till exempel hur man ser kistan som har saken som man behöver innan man har nyckeln till kistan då börjar man undra vad som finns i kistan, det är samma sak med mäster svärdet man får höra en massa om den och sen när man går för att ta den så går det inte om man inte har det man behöver.

Detta spelet var en av dom första jag kom i kontakt med när jag var liten så den håller verkligen en speciell plats i mitt hjärta och även nu när jag kör det så känner jag att detta spelet verkligen är ett mästerverk, Den har toppat många listor inom olika kategorier som en av dom bästa spelen som någonsin gjorts och jag tycker den förtjänar plasten som en av dom bästa.

//Kevin Jack Grey Karlsson