Studiehörnan igång?

https://www.flickr.com/photos/aigle_dore/16840395246/
By: Moyan Brenn (CC BY 2.0) Flickr

Efter att skolan beslöt sig för att lägga ner Studiehörnan, blev ett par elever upprörda och bestämde sig för att ta saken i sina egna händer och vände sig till andra lika berörda som verkade intresserade av att, återigen, få hjälp med sina skolämnen såsom matte och fysik. Namnlistan har vandrat runt och samlat in många namn ett bra tag för att skolan ska kunna ta ett nytt beslut angående Studiehörnan.

Än så länge finns det ingen konkret tummen upp till idén om att starta igång den igen, däremot finns det en chans att den kommer återupptas inom kort.

Under tiden har skolan haft en liknande läxhjälp, mer känt som Studieverkstan som är ämnad till för ettor i teknik- och naturvetenskapsprogrammet varje fredag. Detta är mestadels till för att hjälpa dem med matten. Elever som riskerar att bli underkända i vissa skolämnen kan med hjälp av sina lärare få tillgång till Studieverkstan från måndagar till fredagar.

Däremot hoppas det på att när Studiehörnan är igång igen kommer alla ha mod nog att delta i sessionerna; eftersom det tros ha varit att elever med högre behov av att klara sina ämnen, ansåg det ha varit för pinsamt att gå till Studiehörnan på grund av alla ”smarta” elever som ockuperade rummen, och föredrog att riskera sina betyg istället.

Men oroa er inte! Studiehörnan och studieverkstan är till för att hjälpa en med alla sina frågor, oavsett hur svåra eller lätta de är. För att ni inte ska tveka, citerar vi även en vis lärare som alltid säger:

”Det finns inga dumma frågor.”

Studiehörnan är varmt rekommenderat! Har man frågor angående ämnet är det bara att ta sig dit och fråga på, det skadar aldrig att förstå saker bättre.

Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att beslutet om Studiehörnan är positiv!

https://www.flickr.com/photos/scubasteveo/296747958/
By: Steven S. (CC BY 2.0)

Om Jessica 7 artiklar
Naturare, mångsysslare; för det mesta inom kultur