Sofia Svensson nominerad till Lilla Augustpriset

sofiasvensson

När kungörelsen för årets nomineringar till Lilla Augustpriset kommer bryter glädjen ut i Värnamo. Sofia Dorotea Svensson, Lundastudent från Värnamo, är nominerad med två bidrag till priset. Sofia som själv tog studenten från Figy förra året säger till Uggleposten att det känns ”läskigt, men oerhört spännande. Jag försöker ta det med ro, men visst är det overkligt”.

Sofia går nu tredje terminen vid Lund och studerar juridik. På Finnvedens gymnasium gick hon samhällsprogrammet och var en av Figys stipendiater som tilldelades Inger och Arne Oscarssons stipendium när hon tog studenten i fjol. Vid sidan av sina studier skriver hon berättelser, och två av dem (”Två fel blir ett rätt” och ”Självmordsbrev”) kan vi nu läsa via https://www.augustpriset.se/nominerade-2015.

På frågan om vad som driver henne att skriva svarar hon att det ”är en stor filosofisk fråga. Det är häftigt att kunna hoppa ini en annan värld, ja helt gudomligt att vi kan skapa världar med ord och musik”. Sofia säger att hon älskade sin tid på Figy och skickar sitt stora tack till alla lärare och all skolpersonal som trodde på henne och avslutar ”utan er hade jag aldrig skrivit. Ni trodde på mig. Ett stort tack till er alla!”

Vi kan inte annat än att önska Sofia stort lycka till i framtiden!
Läs hennes noveller och gå in och rösta!!
https://www.augustpriset.se/nominerade-2015