The Selection

Boken The Selection är skriven utav Kiera Cass och den är skriven på engelska.

The Selection utspelar sig i framtidens amerika, som då heter Illéa. I Illéa har man ett system. Människor är olika värda. Är man en etta så tillhör man den kungliga familjen. Är man en åtta så har man det väldigt dåligt ställt och man får ingen utbildning alls. Beroende på vad man är så har man ett visst antal karriärer att välja mellan.

America Singer är huvudpersonen och hon är rang fem. Hon är tillsammans med en kille som heter Aspen. Hans rang är sexa, och ingen vet om att de är tillsammans, då det anses som dåligt om man dejtar någon med lägre rang.
En dag övertalar Aspen America att ansöka till The Selection.
The Selection är ett sätt för Prins Maxon att hitta kärleken. 35 kvinnor väljs och få vara med och tävla om Prins Maxons hjärta, och att en dag bli drottning över Illéa.
Aspen arbetar hårt för att försörja sin familj. Eftersom att America kanske en dag gifter sig med Aspen, kommer hon att få det sämre ställt. Aspen älskar America, men kan inte leva mig sig själv om han inte ger henne en chans att få ett bättre liv. Så America anmäler sig till The Selection.

Min åsikt: Jag älskade verkligen denna boken! Den var så bra, att jag köpte alla böcker i serien. Jag skulle kunna läsa boken om och om igen. Jag rekommenderar denna boken starkt. Finns att låna på biblioteket!

Om Maria 5 artiklar
Hej, jag heter Maria och går sista året på humanistiska programmet och gillar att skriva.