Öppet brev från TE13 om dagens incident!!!

En krossad kruka, en vält planta, utspridda lecakulor. Ja, så lämnades brottsplatsen efter den person som under måndagsmorgonen gick till attack mot den julgran TE13 ställt upp.

För att ge eleverna på Finnvedens Gymnasium julkänsla trots avsaknaden av snö så har elever från teknisternas tredje år valt att dekorera en julgran som under ett par veckors tid stått i entrén till T-huset.  Utöver alla juldekorationer så har julmusik spelats flitigt för att bidra till stämningen.

Många har uppskattat klassens ansträngningar och flera av dem har lämnat goda kommentarer till klassen. Tyvärr delade inte alla glädjen som spreds.

Av en i skrivande stund okänd anledning gick någon till attack mot granen någon gång mellan 09:50 och 09:55 måndagen den 14:e december. TE13 har vidtagit åtgärder för att säkerställa att en gärningsman kan hittas. Bland annat har platsen spärrats av för utomstående och övervakningsbilder har förfrågats.

Vi har frågat TE13 om de vill lämna en kommentar om händelsen, något som de gjort via ett öppet brev.

”Idag är en mörk dag för julen och för alla de som uppskattat det vi har gjort. Det är beklagligt att alla inte delar våra höga tankar om jultraditionen och ännu mer beklagligt att någon eller några har valt att nyttja fysiskt våld för att få uttryck för sitt hat mot julen.

Vi ser givetvis allvarligt på händelsen. Denna gång var det en gran, nästa gång en människa.

Vi anser att motivet är hat. Hat mot julen. Hat mot det den står för. Hat måste bestridas med kärlek. Av denna anledning kommer vi att återkomma större och starkare än någonsin förr. Likt en Fenix ska julen resa från askan för att åter ta plats.

Vi är i krig, alla julälskare, i krig med de julhatare som finns bland oss.

God Jul,

/TE13”

 Reaktionerna på sociala medier har varit mycket starka, något som bland annat visas i följande bilder från det sociala mediet Snapchat.

12388996_10204033929649143_2091854955_o