Novell: den saknad skon


Den saknad sko:
  Det var en fin solig dag, den inte var en vanlig dag för den där fattig killen som fick sin lön av sitt nya jobb, han stod och kollade I en skor affär, han har planerat att köpa nya skor för skolfotot eftersom sin gamla skor var slitna.
Han gillade ett par skor men han tänkte ”jag ska inte spendera alla pengar som jag har fått på skor bara, jag måste köpa mat också”.
Han köpte använda skor istället, de var billigare än nya skor och de såg ut som nya skor.
  Han var på vägen hem, han går istället för att cykla, för att det var fint väder.
 Han kollar upp i blåa himmeln ler och tänker ”nu är jag redo för skolfotot, jag kommer att vara snyggaste killen I hela klassen”. Han gick förbi taggtrådar och där fastnade plastpåsen i trådarna och gick sönder men han märkte inte det. Han försatte att gå i vägen, men medan han går så ramlade en sko av paret från hålet som taggtrådarna har orsakat. Han kände att påsen har blivit lättare än vad den har varit när han köpte skorna, men ändå fortsatte han att gå.
  Han kom hem, han är mycket glad och stolt över att han kunde få sin första lön och spendera den på saker som han behöver ha. Han tänkte pröva de nya skor som han köpte till sig själv, men när han öppnar påsen så märkte han att påsen var trasig och han upptakter att en av skorna inte finns I påsen, han började tänka… ”var tog den vägen?”. Han tänkte ”vad ska jag säga till min mamma om hon frågade mig? hon kommer att bli arg på mig om hon visste att jag tappade bort min sko som jag köpte för skolfotot”. Han tänker och tänker” vad har jag tappat den?”
Han började komma I håg när han kände att påsen har blivit lättare I den där vägen när han kollade upp i himlen. Han gick åt samma väg för att leta efter den saknad skon, han går och vände sitt huvud höger och vänster hela tiden för att se var skon ramlade någonstans. Han såg ett hus som var omringad med taggtrådar I samma väg som han gick genom, han kom ihåg ”jag gick precis här och kollade upp, men skon har kommit bort”, han blickade ut runt sig hela tiden men han hittade inte skon, han stod I samma ställe som han trodde att han tappade skon I, han kollade över allt men han kunde inte hitta skon.
  Han blev hopplös, han vände sig och gick tillbaka hem åt. Han trodde att ”det är någon som tog skon för att leta efter ägaren till skon annars vad ska man göra med en sko bara?”. Han har ingen aning när ska han få sin sko igen. Plötsligt han märkte något svart liknar sko sticker från buskarna som var på sidan av vägen….
 
Shaimaa Salem NA18c
Om Shaimaa Salem 2 artiklar
Jag är 18 år och går första året på Naturvetenskapsprogrammet (NA18c) på Finnvedens gymnasium. På Uggleposten brukar jag fotografera och skriva noveller. På fritiden gillar jag att ta promenader, fotografera, laga mat, läsa och lyssna på musik. Om fem år bor jag i Göteborg och läser till apotekare.