Maze runner, i dödens labyrint – filmen

TRAILER VARNING! SPOILERALERT!

Genre: Action, Thriller och Science fiction.

Längd: 113 minuter.

Huvudperson spelad av: Dylan O’Brien

Premiär: 2014

Handling: Thomas vaknar upp i en hiss, det enda han kommer ihåg är sitt namn. Hissen stannar och han kommer till ”The Glade”, som är ett stort fält som är instängt med murar och det finns ingen väg ut, förutom den dödliga labyrinten. Han träffar de som bor där, ”the Gladers”. Där välkomnas han av Newt och Alby. The Glade är fullt av killar som inte heller kommer ihåg någonting mer än sitt namn, och många av dom har varit här i flera år.

Dagen efter kommer hissen igen men med en tjej denna gång, Teresa. Hon är i koma men säger att allt kommer förändras. När hon är medvetslös hör Thomas en röst i sitt huvud, en tjejröst…

Senare bestämmer sig Thomas för att bli en Runner, alltså en person som springer ut i labyrinten på dagen för att memorera den, om hur den är uppbyggd för att hitta en väg ut…

Min åsikt: Detta är en jättebra film, jättebra gjord. Jag älskar hur dom gjort labyrinten och allt. När jag såg filmen ville jag att den aldrig skulle ta slut, utan jag ville att äventyret i Labyrinten skulle fortsätta, men samtidigt att dom skulle hitta en väg ut. Jag har inget negativt att säga om den mer än att jag önskar den var längre för att den verkligen var så grymt bra!

Om Erica 8 artiklar
Hallå! Mitt namn är Erica och jag är en humanisttrea.