Komplett guide till FIGY

Är du ny på Figy eller känner du att distansstudierna har fått dig att glömma bort allt man behöver veta? Då är den här guiden för dig! Här finns allt du behöver veta om Figy för att göra dina studier och din tid här så smidiga som möjligt.

1.  Det första tipset till att göra din skolgång här enklare är att hitta bra ställen att kunna plugga på i lugn och ro. Det bästa stället för detta är biblioteket, här finns det gott med material som kan hjälpa dig, men även tysta studierum där man kan plugga en och en i tysthet och lugn. Om du behöver hjälp att hitta källor så kan du alltid fråga våra bibliotekarier. Runt skolan finns det även runt 30 studierum där du kan plugga.

2. Ta alltid för vana att ladda datorn hemma och ha sakerna stående så du ser dem på morgonen. Är man lite trött och rusar till skolan är det lätt att glömma denna nya tingest som ska bäras med överallt. Glöm heller inte sladden! Skulle du behöva ladda så låna en sladd under en lektion av en klasskamrat eller sitt i biblioteket där det finns laddare att låna om man sitter där.

Använd tiden smart -så är det du som får springa ut i konfetti snart!

3. Om du behöver hjälp med det ena eller det andra finns det väldigt många du kan vända dig till. Du kan gå till dem eller skriva till dem i Teamschatten. Behöver du hjälp med att hitta material kan du gå till biblioteket, där Lissandra och Annelie kan hjälpa dig hitta både böcker och onlinekällor. Dina lärare kan även alltid hjälpa dig, särskilt dina mentorer. Om du behöver information bör du vända dig till expeditionen via receptionsluckan i centralhallen där Birgitta Lavesson sitter. Utanför luckan finns även ledighetslappar ifall du skulle behöva det. I källaren i A-huset finns det både en skolsyster och en kurator. Det finns även en kurator i T-huset på fjärde våningen. Du ser på figy.se vilka kuratorer, syvare eller sjuksystrar som är för ditt program. Om du behöver hjälp med din dator kan du gå till Lissandra Rickemark eller Raif Dautovic. Lissandra hjälper mest till med olika program och konton, eller vet vem som ansvarar när det krånglar. Raif är den som hjälper dig när själva dator, skärm, tangenter m.m. krånglar.

Allmänna tips:
Ha en fysisk eller digital almanacka där du kan skriva ner kommande händelser, som t.ex prov och redovisningar eller viktiga datum. Detta kan hjälpa dig planera ditt studerande. Alla dina inbokade prov och schemabrytande aktiviteter ska du kunna se i Alla eleverteamets Allmäntkanal under fliken Klasskalender. Bläddra bland veckorna.

Börja i tid med dina arbeten. Börja inte med ditt arbete tre dagar innan det ska lämnas in.

Tänk i förväg på vad du vill göra i framtiden när du väljer vilka kurser du ska läsa, men kom ihåg att det inte är kört om du väljer fel. Det ger bara extra kunskap som kanske en dag kommer till nytta i livet.

Julia, Martin & Viktor + redaktionen