Insändare: Mobba inte oskyldiga medmänniskor!!

Folk som mobbas, vad EXAKT vill de komma fram till? Är det deras sätt att ”Ropa på hjälp”

Inte vet vi! Mår de kanske själva dåligt, så att de måste utsätta andra oskyldiga medmänniskor för mobbning? De kanske har problem hemma som gör att det blir ombytta roller inom familjen, eller att det förekommer misshandel i familjen, eller så finns det problem med droger.

Hur som helst, det jag vill komma fram till är att du inte får den respekten du vill ha genom att skada en oskyldig person. Kanske mår du så dåligt att Du inte ser hur du skadar andra genom att mobba dem. Det värsta av allt är att vissa som blir utsatta för mobbning hamnar på botten och försöker ta sitt liv!! Genom att de har blivit utmattade, förstörda av så mycket nertryckning och totalt slutkörda, skapas ett liv i misär. Man orka knappt andas en minut till för när man får samma kommentar dag för dag. Att leva så är inte blommor och bin utan ett rent helvete!! Men så klart bryr ni som mobbar er inte eftersom NI aldrig slutar med att trycka ner oskyldiga personer och lämnar en stor sorg till familjer, vänner och en hel del nära och kära för att ni har mobbat folk så att de har tagit den jobbiga delen att lämna sitt liv i tidig ålder.

Vad ni inte förstår är att vi är älskade utav våra familjer, vänner och en hel del nära och kära, så den här stora sorgen man lämnar till dem är fruktansvärt jobbig, och döden är däremot inte någonting att leka med. Ni tror nu att jag är en idiotjävel som lägger ner min energi på att skriva denna långa text! Men varför ska jag sluta? Om inte ni kan sluta mobba andra för att man har olika hudfärger, olika sexuella läggningar, bara för att man är en fattig människa som inte har råd med just DOM märkeskläderna?! Att vi i samhället blir sjukt stämplade för att NI dömer oss genom vår utsida istället för det positiva. NI upptäcker bara en massa negativa saker om oss och trycker ner oss men det är inte okej för fem öre, men helt plötsligt tror ni att ni känner just den & den personen bara för ni mobbar dem! Men tyvärr så känner ni inte dem för NI är inte i DERAS skor, går inte igenom samma krigshistoria, osv!

two young girls laughing behind another girls back

Visst VI människor behöver inte bli ÄLSKADE av varenda människa här i världen, men varför måste man lägga ner en massa energi på mobbning!?! Att trasserar andra är inte coolt längre!, Det är omoget, respektlöst och allmänt barnsligt! Även i dagens läge så är det många vuxna som mobbas i arbetslivet osv, men hallå hur gamla är ni? Jag trodde ni var vuxna och skulle vara förebilder för oss barn och ungdomar inför verkliga livet men tyvärr ser vi fel… kolla själva hur just ditt barn beter sig, och det bara för du visar ditt barn den dåliga vägen?!

Men sen finns det toppenföräldrar som är stränga, men det är nog en fördel för då ser man något i ögonen vad som är verkligt & hur man ska beter sig mot andra medpersoner.

Livet blir bara så mycket bättre om man är positiv mot sina medpersoner!

Vi som blir mobbade orkar inte med en massa nertryckningar så vi skulle vilja få respekt och be er att ni kunde sluta!! För vi tycker varken att det är roligt eller spännande!

Jag själv har blivit mobbad i 9 år av olika slag, men vet ni??

Nu är jag 18 år och har rätt så hyfsat bra självförtroende och behandlar mina vänner så som jag själv vill bli behandlad. Jag har fått höra en massa positiva saker om hur jag är som medmänniska, vilket gör mig lycklig inombords, men ändå lever jag med en historia som jag måste bära på tills den dag jag dör! Så som du vill bli behandlad måste du behandla de du möter!

Respekt & kärlek till er alla!!

 

/Figy-elev som ger och förtjänar respekt