Innebandylaget mot guld!

Figy.se
Figys innebandylag

Vad många nog kan ha missat är FiGys nystartade innebandy lag krossar allt motstånd och har siktet inställt på guld. Laget består av tjejer från olika årskurser som tillsammans spelar för att ta hem en vinst till Värnamo. Jag fick i veckan chansen att sitta ner och intervjua Lotta Hillerdal som spelar i laget.

FiGys innebandy lag har kört på som en ångvält och mosar allt motstånd,finalen står nu i sikte för dem. De har under deltävlingarna fått frågor om de är ett innebandy gymnasium, vilket de har tagit som en enorm komplimang. Alla tjejer i laget har innan spelat i någonform av innebandylag, men nu är det bara åtta stycken som gör det. Första deltävlingen spelades den 15 december i Göteborg och där vann FiGy alla tre matcherna. Man bör då ha i åtanke att laget inte hade spelat länge med varandra. Under tiden som laget funnits, har de haft två träningar tillsammans.

Den andra omgången spelade tjejerna i Borås, där utklassade de ett lag med 7-0. De två andra matcherna spelades det lika. FiGy var därmed klara för final i Uppsala. Hur det kommer gå där är i skrivande stund inte klart, men självklart siktar de mot Guld. Ska man se till statistiken så känns det inte helt omöjligt!

Laget är inte stort och är i behov av flera spelare, men i väntan på att fler ska komma biter de ihop och kämpar på hårt på planen. Jag frågade Lotta om hon vet varför det inte finns ett killlag i innebandy på skolan, min teori var att de inte fanns killar som spelar innebandy. Dock sa Lotta att min teori inte var rätt. För FiGY har en del killar som spelar innebandy och de är tillräckligt många för ett lag. Lotta trodde det mest handlade om att ingen orkar ta tag i det.

Hur lagets framtid ser ut kan vi dock inte svara på i nu läget. På kort sikt är det kanske guld på gång, på lång sikt kanske ett framtida killlag är på gång. Lotta välkomnar all konkurrens från ett eventuellt killlag. Nu önskar jag inget mer än lycka till för FiGys tjejer och håller tummarna korsade för ett guld!

Om Louise Gunnarsson 7 artiklar
Humnaistisk student som hatar orättvisor i världen men älskar att nörda språk.