Inför Harry Potter-kvällen

Veckan innan sportlovet återkommer Night of the Nerds på torsdagen den femte februari. En av Ugglepostens reportrar fick tag på en utav de två arrangörerna, Isabelle (HU12) för att informera Ugglepostens läsare om den kommande kvällen.

Night of the Nerds går ut på att ha kul efter skolan… i skolan, tillsammans med andra nördar, både lärare och elever”

En alltför trist, men vanlig måndagseftermiddag sitter Isabelle och pluggar i studiehörnan, tills jag dyker upp och stör henne mitt i allt. Hon går med på att bli intervjuad och inom kort får man reda på att det är Isabelle och Cajsa från humanistprogrammet (HU12) som har hand om kvällen. Dessutom hjälper enstaka lärare och kompisar gärna till med förberedelser inför det hela. Isabelle nämner även om hur själva tanken uppstod, att det var Cajsa som kom på idén med att ha Night of the Nerds som ett gymnasiearbete och att hon senare hängde på helt enkelt.

För att läsaren inte ska framstå som ett frågetecken är Night of the Nerds ett frivilligt ”projekt” som startats på initiativ av elever på estet- och humanistprogrammet, i detta fall: Isabelle och Cajsa. Förra året ordnades en kväll på både temat Doctor Who och Harry Potter, där fansen fick finna nöje genom dekorationer, tävlingar och filmvisning.

Night of the Nerds går ut på att ha kul efter skolan… i skolan, tillsammans med andra nördar, både lärare och elever”, säger Isabelle och skrattar. Hon nämner också om hur kvällen är upplagd; först lite mingel, sedan tittar man på den framröstade filmen och någon gång under filmen blir det fikapaus och tipsrunda (naturligtvis får man fika under filmen också!), och till sist blir det prisutdelning.

Även om Harry Potter inte är ens grej, finns det hopp om fler kvällar med diverse teman såsom: Star Wars, Sherlock, Lord of the Ring och The Hobbit. Isabelle uppskattar att omkring 10-20 personer kommer dyka upp på Harry Potter-kvällen, där även lärare såsom elever kommer delta.

För att avsluta den här intervjun, undrar jag just varför man ska gå på den här kvällen. Isabelle får en seriös blick och säger ”För att ni måste.” Efter ett gott skratt tillägger hon: ”Det är för att ha kul, att träffa andra nördar och nörda ut helt enkelt.”

affisch hp
Missa inte HP-kvällen!

 

Om Jessica 7 artiklar
Naturare, mångsysslare; för det mesta inom kultur