Hur skriver man CV?

Många unga söker arbete till sommaren av olika skäl, därför tänkte jag här dela med mig information om hur man kan ta sig till och vilka hjälpmedel som finns på Finnvedens Gymnasium när man ska skriva Curriculum Vitae som är ett av det viktigaste att göra när man först tar kontakt med arbetsgivare:

Vad är en Curriculum Vitae?

Curriculum Vitae är latin och förkortas CV, det betyder ungefär "livslopp" eller "livsförlopp". Det är en kort sammanfattning av alla relevanta utbildningar och erfarenheter man har tagit åt sig under sitt liv.

Hur skriver man Curriculum Vitae?

 I grunden så är det ett dokument som inkluderar namn, adress, utbildningar, arbetslivserfarenhet och referenser. Ett smidigt och enklare sätt som man kan göra detta som elev på FiGy det är att:
  • Gå in på Word
  • Klicka på ”Öppna nytt dokument”
  • Då dyker det upp olika format att använda – klicka på ”fler format”
  • En hel rad med olika formater för att skriva CV kommer att dyka upp – om man inte gillar de första som dyker så är det att bara att söka på ”CV” så dyker alla format upp.
  • Nu är det bara att byta ut i raderna mot personlig information så får du ett snyggt CV som dessutom ser proffsigt ut, du kan till och med ändra på färg för det sista lilla personliga touch!
  • Och vet du, om du är osäker eller behöver hjälp så kan du alltid gå till skolbiblioteket och fråga efter hjälp!

Intresserad av djur, växter, inredning, dans, film, musik, teckning, historia, filosofi, poesi, kemi, fysik, geografi och språk. 🚹 - 17 år