Gott nytt år!

Ett (väldigt) försenat God Jul och ett Riktigt Gott Nytt År önskar jag alla Uggle-läsare!

För min del har det varit ett jobbigt år som nu äntligen nått sitt slut, och jag anar att jag inte är den enda som upplevt 2015 som ”året man helst önskar kunde försvinna”. Men även när man blickar upp från sitt eget liv är det ett hemskt år vi lämnat bakom oss.

Paris har drabbats två gånger av terrorns vansinne som skördat över hundra människoliv, i Mellanöstern fortsätter tusen och åter tusen människors liv ödeläggas i spåren av, bland annat, IS. Medelhavet har i det närmaste förvandlats till det  en stor massgrav, ett böljande monument för de som inte nådde fram, de som inte klarade flykten. De som nådde fram, de som klarade flykten, nådde fram till ett kallnande Europa där gränserna blir hårdare och hårdare. Inte heller Sverige har varit förskonad från katastrofer. I slutet av oktober skedde en attack på skolan Kronan i Trollhättan. Dödsantalet var (tack och lov!) lågt jämfört med t.ex. attacken i Paris som skedde kort därefter men den skakade likväl om Sverige i grunden, det otänkbara hade hänt. Sverige hade för först gången ställts inför en fullskalig skolmassaker.

Inför 2016 hoppas jag av hela mitt hjärta att det är gemenskap och kärlek som kommer bli nyckelorden, det som vi i efterhand kommer minnas när vi ser tillbaka på året. Inte segregation, våld och hat.

Självklart har det hänt oerhört många roliga saker under 2015 också, det är viktigt att komma ihåg. Bland annat på Uggleposten! Jag blev innan sommaren utsedd till tidningens  chefredaktör och under hösten ombildades Uggleposten till en förening. Samtidigt blev vi medlem i Ung media, en fackförening för unga mediaskapare kan man bäst beskriva dem som. I slutet av november var jag och Walid i Stockholm på Ung medias årsmöte och utbildningsdag, där vi bland annat pratade mycket om genusperspektiv och normkritiskt perspektiv. Min förhoppning är att mycket av det vi fick lära oss då ska kunna tas i bruk i Uggleposten under 2016, och att det ska vi bidra till att vi blir en ännu bättre tidning. Under våren men främst under hösten har vi rekryterat många nya medarbetare (vilket är grymt kul!) och även många stödmedlemmar i förening som gör att vi kommer få större ekonomiskt stöd från Ung Media, stort tack till alla er!

Gott nytt år!

Happy new year!

Feliz año prospero!

Bonne année!

Shinnen omedetō gozaimasu!

Ein gutes neues Jahr!

 

 

Hallå allihopa! Mitt namn är Emmy Hillblom och jag går i klass Na14b här på figy. På fritiden är djur, musik, böcker och att skriva min stora passion, därav har jag hamnat här på uggleposten.