Gör din egna smörgås

Jag heter Louise och är en ”jävla fitta” som inte förstår mig på något. Jag ska även skadas på diverse sätt och sedan få stå i köket och göra en ”jävla smörgås” om jag ens är kapabel till det för jag är så in åt ”helvete störd” och efterbliven som håller på ett ”kukfitt lag” som Manchester United. Vem är du?

I våras skulle jag göra en av de sakerna jag ägnar mig mest åt på min tid utan läxor. Se mitt favoritlag vinna över Liverpool. Inte just vinna över Liverpool, men se Manchester United spela iallafall. Jag gjorde mig redo och hade i god tid letat redo på en gratis streamingsite, där även möjligheten att lägga kommentarer finns. Jag registrerade mig redan innan start och fyllde i en väldigt detaljerad profil; namn, ålder, kön, land o.s.v.

När matchen började och målchanserna duggade täta började kommentarerna skrivas. Många var normala och handlade om fotboll, men allt fler blev mer och mer vulgära och hatade alla spelare och att de “minsann kunde göra det bättre”. Till slut skrev jag en kommentar när Mata gjorde första målet i fjortonde minuten. Därefter fick jag se svart på vitt det kvinnohat som finns inom sportvärlden. Kommentarerna jag fick var upprörande, eller jag ska inte ta åt mig för att det var bara att ”go and make me a sandwich”, för tjejer hör hemma i köket och ska definitivt inte lägga sig i fotbollsvärlden. För i hans värld av fotboll hör jag som kvinna inte hemma.

Nej, jag tänker inte göra dig någon ”jävla macka”, och bara så ni vet. Jag hör visst hemma i fotbollsvärlden! Jag hör mer hemma där än vad ni någonsin kommer göra. Dina kunskaper och intresse i fotboll ligger inte i om du är man eller kvinna. För det faktum att du är en man gör inte dig till en bättre supporter. Jag må vara en ”fitta” i dina ögon, jag må vara en av alla kvinnor  som du ser ner på och som förtjänar  vad jag utsätts för.  Jag sörjer ditt synsätt på kvinnor, jag sörjer att du inte kan acceptera mitt fotbollsintresse.

Vet ni vad? Fotbollsvärlden behöver mig, behöver oss kvinnor. Inte bara fotbollsvärlden, utan hela denna jord. Att läsa i ett sportforum visar bara hur otroligt idiotförklarade vi kvinnor är. Om jag som kvinna inte vill göra en smörgås åt dig, acceptera det. Om jag som kvinna vill se på fotboll, acceptera det. Om jag som kvinna vill leva mitt liv som det är, låt mig. För i ärlighetens namn, vem bryr sig om din smörgås?

Om Louise Gunnarsson 7 artiklar
Humnaistisk student som hatar orättvisor i världen men älskar att nörda språk.