En liten hösthälsning från redaktören

Hallå allihopa och välkomna till en ny termin, som för en del av er blir den allra första här på Figy! (okej, jag vet att ni nog hört det där mer än en gång de senaste dagarna…)

I och med att en ny skoltermin drar igång så drar även en ny säsong med Uggleposten igång. Denna gång med mig vid rodret. Jag blev nämligen utsedd till chefredaktör precis innan sommarlovet. Vem är då ”jag” kanske ni undrar? Jo, mitt namn är Emmy Hillblom och jag går nu mitt andra år här på Figy, på naturvetenskapliga programmet. Skriva är ett av mina många intressen och jag började på Uggleposten förra hösten, ett val jag inte en sekund ångrat, det är så grymt kul! Varför då? kanske ni återigen undrar. Jo, dels för att jag som sagt älskar att skriva, men också för att arbetet på tidningen lär oss helt andra saker än vad skolan vanligtvis gör. Dels samarbete, vilket är något annat än gruppprojekten i skolan (som många gånger är allt annat än frivilliga…). Här har vi valt att arbeta tillsammans och arbetet är något vi själva faktiskt vill göra, vilket gör det så oerhört mycket roligare.  Mycket av kreativiteten och idéerna som man kanske inte alltid får utlopp för annars är mer än välkomna här på skoltidningen. Dessutom har jag fått kontakt med människor jag troligtvis aldrig annars hade pratat med. När skolarbetet tornar upp sig runt omkring en är det dessutom otroligt skönt att få sätta sig och göra något som man inte vet kommer bli betygsatt, en ventil för all stress helt enkelt!

Förutom att jag vill bidra till att skapa en grymt bra skoltidningen hoppas jag också att Uggleposten blir ett ställe för elever från olika årskurser och linjer att träffas och skapa kontakter och vänskapsband. Du är välkommen att komma med i redaktionen! Jag hoppas verkligen att många av er ettor (och tvåor och treor såklart) har lust att bidra till att tidningen fortsätter växa och bli ännu bättre. Antingen med något spontant bidrag då och då, eller om ni vill bli ”ugglekorrespondent”.

Även om ni inte har intresse för att skriva finns en mängd andra saker ni kan göra; fotograf, serietecknare, intervjuare, webbansvarig etc. eller om har ni själva något förslag? Då hoppas jag verkligen att ni hör av er! Ni kan även hjälpa till att hålla tidningen igång genom att lästa tidningen på www.uggleposten.se, kommentera och dela på facebook.

Ha en riktig bra termin allihopa, oavsett om vi kommer jobba tillsammans eller inte!

Kramar
Emmy

Hallå allihopa! Mitt namn är Emmy Hillblom och jag går i klass Na14b här på figy. På fritiden är djur, musik, böcker och att skriva min stora passion, därav har jag hamnat här på uggleposten.