En kväll i magins tecken

Namnlöst-1 kopiera

Det var med förväntan jag och min kompis begav oss in till Figy i torsdags kväll. Hon är Harry Potter fan sen länge, medan jag blev det så sent som för drygt en månad sen. Det var konstigt att komma tillbaks till skolan så dags på kvällen, för att inte tala om hur det var att vandra runt själva i den annars så folktäta byggnaden. Ännu mer konstigt (på ett positivt sätt) blev det att möta folk med häxhattar och trollstavar i korridoren. När man skulle gå på toaletten senare på kvällen fick man dessutom sällskap av självaste Moaning Myrtle (om man inte var modig nog och valde toaletten med Basilisken förstås…).

Borden utanför lilla aulan där vi brukar sitta och plugga var helt plötsligt förvandlade till elevhemsborden från Hogwarts, ett för vardera elevhem såklart; Hufflepuff, Gryffindor, Rawenclaw och Slytherin. Ett annat bord var dessutom fullproppat med alla tänkbara godsaker, såsom till exempel butterbeer och gelégrodor.

Den första dryga halvtimmen fick vi mingla runt med våra kompisar, och dessutom gå en tipspromenad som var uppsatt runtom i rummet, innan alla samlades i aulan för röstning av vilken Harry Potter film vi skulle se. Valet föll på den första filmen, ”Harry Potter och de vises sten” men då gjordes upptäckten att någon glömt och ta med den. Ajdå… Ingen större skada skedd dock, istället blev det ”Harry Potter och den flammande bägaren” (den fjärde filmen) som fick bli kvällens huvudnummer.

Efter att filmen tagit slut och man gäspande stapplat ut ur aulan fick jag möjligheten att byta ett par ord med Cajsa i HU12 som är en av arrangörerna bakom kvällen. Hennes relation till Harry Potter började redan när hon var ung tonåring men har bara tilltagit ännu mer de senaste åren, berättar hon. När jag frågar henne vad hon tycker om kvällen får jag svaret att den har varit jättelyckad. Ingen av de tidigare Night of the Nerds-kvällar de anordnat har det kommit så mycket folk som den här gången. Hon avslöjar också att även om det här var sista arrangemanget inom deras gymnasiearbete (Night of the Nerds är Cajsas och hennes kompis Isabelles gymnasiearbete), så kommer de troligen anordna fler kvällar under vårterminen ändå.

En fantastisk kväll i mitt tycke, vilket min kompis också håller med om. Hon tillägger också att det var härligt att de som arrangerade det gick in så för det, vilket jag inte annat än kan hålla med om. Jag hoppas, vilket jag skulle tro de flesta andra som var där igår också håller med om, att vi får uppleva flera sådan här kvällar under våren.

Stort tack till Cajsa och Isabelle (och alla de andra som hjälpte till förstås) för en underbar kväll!

Hallå allihopa! Mitt namn är Emmy Hillblom och jag går i klass Na14b här på figy. På fritiden är djur, musik, böcker och att skriva min stora passion, därav har jag hamnat här på uggleposten.