En dystopi före dystopia

Idag får ni njuta av en recension av vår gästskribent, Tilde Aune, från Instagramkontot _boksystrar_ där Tilde och hennes syster läser, recenserar och ger oss härligt inspirerade bilder på vad de läst. Följ dem för flera härliga lästips!

In i skogen av Jean Hegland

Miljöförstöringar, krig och resursslöseri har gjort att USA är på gränsen till en samhällskollaps. Människors liv förändras drastiskt och det enda viktiga är att överleva.

I boken får vi följa systrarna Nell och Eva, skrivet ur Nells perspektiv. Innan samhällskollapsen levde de ett normalt och tryggt liv tillsammans med sina föräldrar utanför samhället Redwood. Nell studerar flitigt inför antagningsproven till Harvard University och har goda chanser att komma in. Eva vill bara dansa balett och drömmer om ett danssolo. Nu har de bara varandra som sällskap och lever knapert utan elektricitet eller tillräckligt med mat. Men än har inte hoppet lämnat dem.

En verklighetstrogen och välskriven skildring om människans starka envishet och kamp för överlevnad, samtidigt som boken förmedlar det viktiga budskapet om att hoppet är det sista som lämnar oss. Detta är möjligheten att få kliva in i en dystopi innan och inför en samhällskollaps.

/Tilde Aune, gästskribent
PS. Se filmtrailern här, men läs boken först!

in i skogen2