Det kom ett brev: Humanist? Javisst!

Det kom ett brev till redaktionen med en hälsning till skolans elever och besökarna från årskurs 9:

”Hej mina vänner!

För er som inte redan känner mig heter jag Alexandra och jag tog studenten från Figy i somras. Men här står jag nu, mitt i London, mitt i min dröm! Den dröm som det Humanistiska programmet har hjälpt mig att uppfylla: att bo och studera utomlands. Det är inte bara det språkliga försprånget som gett mig chansen, utan även självförtroendet som jag byggt upp genom att gå i en liten klass.

Soho Square

När jag gick i 9:an var det dock inte alls givet för mig att läsa det Humanistiska programmet, men jag har inte ångrat mitt val en sekund. Det har öppnat dörrar för mig. Jag har fått chansen att resa utomlands och det har gett mig självsäkerheten att våga ta steget ut i världen.  Så vill du läsa ett brett, men ändå specificerat, program som kan öppna alla världens dörrar är det Humanistiska programmet rätt för dig. Om du fortfarande tvekar så kan jag garantera dig att med rätt inställning och motivation kan det om tre år vara du som står här där jag just nu står, som en fullfjädrad och stolt humanist!”

Vi på redaktionen önskar dig Lycka till i framtiden och på dina resor. Skriv gärna och berätta mer om vad du gör och upplever!