Boktips: Den döende detektiven

Jag har läst Leif GW Perssons roman den döende detektiven jag rekommenderar den starkt eftersom GW tar upp riktiga mordfall i boken.  Jag tycker även att alla borde läsa boken för att den är så himla intressant när man väl har börjat läsa den så är det svårt att slita sig från den.

Boken handlar om Lars Martin Johansson, en pensionerad polis som en dag bestämmer sig för att åka ut på landet med sin fru och sina barn men han vägrade köra på tom mage så han svängde förbi Günters och skulle köpa sig en bratwurst med senap och surkål.

Väl där så möter han sina gamla kollegor från piketen han stannar och småpratar lite med dem. När han sedan sätter sig i bilen och precis ska ta första tuggan av sin korv han känner ett lustigt tryck i huvudet och över bröstet. Sekunderna senare så svartnar det för ögonen men som tur är så såg ju hans gamla kollegor det och grep in.

Väl inne på sjukhuset får han träffa en läkare som heter Ulrika Stenholm och hon kommer spela en viktig roll i hans kommande utredning om mordet på Yasmine.

Yasmine var en 9-årig flicka bosatt i Bromma med sin far och i Sollentuna med sin mor.

En dag år 1985 så börjar Yasmine och hennes mamma att bråka vilket resulterar i att hon försvinner och sen ser man inte ett spår av henne. Men är mamman den skyldige? Läs boken för att få veta!

/Felixgw döende