Blair Witch

Genre: Skräck

Längd: 1 h 30 min

Skådespelare: James Allen McCune, Callie Hemandez, Corbin Reid, Valorie Curry, Wes Robinson och Brandon Scott.

Flera år efter första filmen The Blair Witch Project kom uppföljaren Blair Witch som hade biopremiär i Sverige den 23 september 2016.
James hittar ett klipp online som får honom att tro att hans syster Heather fortfarande är vid liv. Han och sina vänner, Lisa, Peter och Ashley, och två lokalbor Talia och Lane, bestämmer sig för att campa i skogen Heather försvann i för att ta reda på om hon lever och utforska legenden om Blair Witch. Med sig har de massor av kameror och drönare för att dokumentera allt. Till början tycker de att legenden om Blair Witch är löjlig och gör narr av den. Lite senare har de inte riktigt den uppfattningen längre då det börja hända väldigt sjuka och läskiga saker.

Filmen är filmad i ”found footage”, alltså de ska föreställa att man har hittat kamerorna och klippt ihop dem. Allt är filmat från deras egna perspektiv. Jag personligen tycker att det är ett väldigt smart sätt att filma på, fast det blir lite svårt att hänga med ibland när det blir lite skakigt.

Jag tycker om skräckfilmer och Blair Witch är en riktigt bra film. Den är lagom läskig och inte så blodig. Blair Witch rekommenderas starkt som en film att kolla på till Halloween, eller att bara kolla på en helg.

Our Score
Om Maria 5 artiklar
Hej, jag heter Maria och går sista året på humanistiska programmet och gillar att skriva.