7/12 De kalla dagarna

Solen skiner starkt, och får det blöta gräset att skimra som glitter. Vinden drar i trädens löv, och en röd halsduk flyger förbi. Den stoppas av en lågt hängande gren, och sveper sig runt den i mjuka rörelser. Den vackert vävda halsduken sitter fast runt grenen, och vinden leker med dess fransar.

En älvas små fötter glider över gräset, och bort mot halsduken. Långsamt tar sig älvan närmare, med små skutt över den blöta marken. Ett fnitter lämnar varelsen, och ett leende pryder dess läppar. Hon är smal, och hennes gröna klänning sveper sig elegant kring hennes kropp.

Hennes hand griper tag i halsduken, och vira loss den från trädet. Hennes små händer hanterar försiktigt den stickade halsduken, och känner det mjuka garnet mot sin hud. Hon sveper den runt sin hals, och välkomnar värmen.

Hennes fjäderlätta fotsteg leder henne bort mot en glänta, där hon sätter sig ner på marken bland den blomklädda marken. En vind drar upp sig bakom henne, och får hennes hår att fladdra i vinden. Hennes leende blir större när hon fylls av glädje, och hon vänder ivrigt på sig så att hon tittar mot där vinden kom ifrån.

Ett par vita vingar skymmer solen, och de stannar till när han landar. Ängeln tar några steg framåt, och den lilla älvan skuttar upp och slänger armarna kring hans hals. Han omfamnar henne ömt, glad över att äntligen få träffa henne igen.

De släpper taget om varandra, och tar båda ett steg tillbaka för att titta in i varandras ögon. Hans ögon letar sig till hennes halsduk, och han höjer ett ögonbryn i förundran. Hon är som ett med naturen, och kommer inte behöva en halsduk för att inte frysa.

Hon följer hans blick, och påminns om det röda garnet. Snabbt virar hon den av sin hals, och tar tag i båda änderna av halsduken. Deras blickar möts igen, och hon svingar halsduken över hans huvud och runt hans hals. Han höjer ena ögonbrynet i förvåning, och hon möter det med ett stort leende. “Så att du inte fryser när du flyger ”, säger hon mjukt och lägger huvudet på sned.

Hänt på denna dag:

År 1941 den 7 december anfaller Japan med ett överaskningsanfall mot Pearl Harbour i Hawaii, USA.

Om Amanda Hjerpe Geer 9 artiklar
Jag är 18 år och går sista året på Naturvetenskapsprogrammet (NA18c) på Finnvedens gymnasium. Min stora passion är att skriva allt ifrån dikter till böcker, och det är det jag sysslar med här på Uggleposten. På min fritid går jag på bågskytte, spelar dataspel och skriver noveller.