23/12 Vilse i ett äventyr

sdr

Han slänger sig i fåtöljen, och de gamla fjädrarna knakar till och klagar. Trött efter en lång dag i livet, vill han bara glömmas bort. Vill försvinna ur världen, och flyga bort någon annanstans. Där han kan vara fri från alla förväntningar, och leva ett helt annat liv där han är hjälten.

Thekanan klickar till ute i köket, och han trycker ifrån med händerna för att tvinga sig upp ur den sköna fåtöljen. Det tar honom bara några minuter så är han tillbaka i vardagsrummet, med en stor kopp varm the i ena handen. Försiktigt ställer han ner den på soffbordet, och går sedan ner mot sitt rum.

Där letar han fram den nya boken han köpt för några dagar sedan, och stannar till medan han läser på baksidan av boken ännu en gång. Hans hjärta börja strax slå lite fortare i hans bröst, och han fylls av värme i hela kroppen när spänningen drar i honom. Han drar in boken nära sig när han är klar med att läsa, och lämnar ivrigt rummet.

Väl inne i vardagsrummet lämnar han boken bredvid koppen med the, och den ljuva doften av bär fyller hans näsa när han böjer sig över koppen. Han tvingar sig själv att låta bli att sätta sig i fåtöljen igen, och drar sig mot soffans ände längst bort. Han greppar tag i det stora täcket, och kramar om det välkomnande den välbekanta doften.

Även om han varit hemifrån hela dagen, tänker han inte fortsätta på det viset. Detta kan fortfarande bli en lat dag, eller en lat kväll. Han slänger täcket i fåtöljen, och måste ännu en gång hindra sig själv från att sätta sig. Istället letar han fram stearinljus, och fyller alla ljusstakar som står framme utsprida i rummet.

En efter en tänder han dem, och ryser till när han inser hur kallt det egentligen är i vardagsrummet. Han hoppas att ljusen snart ska fylla rummet med värme, och välkomnar lågans sken som dansar längs väggarna. När han tänt sista ljuset vänder han sig nöjt runt mot fåtöljen, och lämnar tändaren på soffbordet.

Han nästan dras mot fåtöljen, och slänger sig i den glad över att han äntligen är klar med att förbereda. Han kryper ner under täcket, och lämnar endast huvudet och armarna fria. The koppen möter hans läppar, och den bär fyllda smaken fyller honom med värme och glädje. Han ställer ifrån sig koppen, och tar istället upp boken.

Omslaget ligger tungt i hans händer, och han tar ett djupt andetag innan han bläddra fram första kapitlet i berättelsen. Snart går han vilse i sagan, och glömmer var han befinner sig. Även om han är vilse är känslan ljuvlig, och han reser bort från sitt normala tråkiga liv till något äventyr långt borta.

Om Amanda Hjerpe Geer 9 artiklar
Jag är 18 år och går sista året på Naturvetenskapsprogrammet (NA18c) på Finnvedens gymnasium. Min stora passion är att skriva allt ifrån dikter till böcker, och det är det jag sysslar med här på Uggleposten. På min fritid går jag på bågskytte, spelar dataspel och skriver noveller.