Kärlek

Heart

Kärlek. Jag tror att alla här inne har stött på kärleken någon gång i livet. Det betyder inte att alla har varit i ett förhållande utan bara att kärleken finns överallt runt omkring oss. Jag tror nämligen att alla vi här inne känner kärlek till vår familj och våra vänner. Kärlek finns i många olika former. Förutom kärlek till en partner eller kärlek till sina nära och kära, kanske en del av oss här inne även har stött på det här med olycklig kärlek. Ni vet när det gör så ont i hjärtat att man bara vill plocka ut det? Att känna kärlek kan vara den bästa känslan, men även den värsta känslan som finns.

Baksidan med kärlek är ju som alla vet hjärtesorg. När någon äter upp ens hjärta och man trots det ber om mer. Många av oss har redan hunnit känna den eller känner den just nu. Andra har turen att inte ha hunnit uppleva den än. Men de flesta går igenom den under sin livstid. De flesta går igenom hjärtesorg många gånger i livet. Hur sorgligt det än låter. Ingen borde någonsin få vara med om hjärtesorg. Ingen. Men allt som gör ont blir allt eftersom tiden går erfarenheter istället. Och tur är väl det. Så att vi vet lite hur vi ska göra i framtiden. Vad vi ska leta efter, hur vi ska reagera, hur mycket vi ska kompromissa och när vi ska säga stopp, nu räcker det. Hur det känns när hjärtat går sönder och vi bäst gör för att laga det. För ibland går det ju tyvärr åt skogen. Vi kan inte förhindra det. Oavsett om det är för att kärleken dör, någon blir bedragen, något skiljer er åt eller att någon är elak. Så går det ibland åt skogen.

Livet är som en bok och vissa personer blir bara ett kapitel i ens liv. Man inser i efterhand att man aldrig var menade för varandra. Man avslutar ett kapitel med en tår eller flera. Sedan blir det många sidor av ingenting alls innan ett nytt spännande kapitel tar fart. Så till alla er som inte tror att det går att komma över någon. Det gör det. Hur ont det än gör så kommer vi alltid att klara det. Känslorna svalnar och livet blir lättare. Man skrattar tillslut och man älskar igen. Till sist inser man att den smärta man har tagit sig igenom har gett något väldigt fint- erfarenheter och en styrka som man aldrig trodde fanns. Känslan som kommer när man är där- när man har gått vidare- den är obeskrivlig. Något i stil med ett OS-guld.

Men som vi alla vet behöver ju inte kärlek göra ont, ibland gör det det, men inte alltid. För ibland hittar man någon som man bara klickar med. Det behövs inga knep eller någon kamp. Det är enkelt och okomplicerat redan från början. Ni vet, när man ser på någon och brister ut i ett skratt fyllt av värme och förhoppningar. Känslan av att det är nu det börjar. När man vågar ringa när man känner för det och veta att personen svarar. När man, utan att förstå det själv, blir en gladare människa av den människan. När hjärtat känns lättare och det svåra inte längre alls känns speciellt svårt. Precis den känslan som får en att glömma vad kärlek har gjort med en tidigare. Men ibland kanske vägen till kärlek inte alltid är så lätt. Det existerar så oändligt många former av kärlek. Men övertygelsen som tillslut når en att det är värt det, det är verkligen värt att få bubbla av skratt igen och känna den där ljuva känslan av förälskelse. Att veta att jag vill ha den här människan så mycket och att den personen vill ha mig precis lika mycket tillbaka. Om jag får välja mellan alla sinnestillstånd man kan känna, så är nog just det här min favorit.

Kärlek. Ibland äter man sockervadd och ibland har man blodsmak i munnen. Jag kommer aldrig att beskriva kärlek som en evig dans på rosor, för alla sagor med lyckliga slut döljer så mycket verklighet. Jag kommer heller aldrig att försöka påstå att kärlek är dumt eller mest bara smärtsamt. Kärlek är bara verklighet. Det är den känslan som driver oss framåt i livet. Det är känslan som får oss att kämpa för jobbet vi vill ha eller personen vi drömt om, men det är också känslan som får oss att hoppa från broar och skrika saker vi inte menar. Kärlek är den största och mäktigaste känslan i livet.

Av: Alexandra Lindgren